RESTAURANGEN I VISBY

Vår unika sommarentré via Visbys smalaste gränd är en blandning av medeltida Visby och Lady & Lufsen idyll. På vår lugna och vackra uteservering i trädgården finns det plats för 70 personer under vår stora markis. Vill man inte sitta ute är man välkommen in i restaurangen och dess vitkalkade medeltida valv. Trots att restaurangen bara ligger 50 meter från Stora torget mot Domkyrkan är det många visbybesökare som inte ser restaurangen och detta i kombination med att vi är en populär restaurang som har öppet året runt har vi en stor andel gotländska matgäster även sommartid.

Restaurangens inriktning är klassisk italiensk, okonstlad matlagning där bra råvaror utgör basen och vår ambition är att ha en resturang dit man går för att ha trevligt. Det är alltid mycket gäster så risken att få sitta i en tom restauranglokal och höra sitt eget eko finns inte ens under mörkaste vintersäsong. Vi har en bred meny med tonvikt på italiensk á la carte tillsammans med färsk pasta. Dessutom finns våra mycket omtyckta pizzor.  Utbudet gör att alla hittar något som passar både smak och plånbok. Till maten erbjuder vi ett brett sortiment av italienska viner. Efter maten kan ni välja ur Visbys största urval av grappa och däribland  "Restu Exklusiv" från Gute Vingård i Hablingbo
Givetvis finns tex spaghetti och köttfärssås till barnen så de kan få något som de är vana vid.

Köp våra populära presentkort till företagets personal eller till nära och kära.
webisolabella17 1 300webisolabella17 1 300
webisolabella17 1 300


  Histora

   Under medeltiden tillhörde kvarteret stadskärnans övre del. Ursprungliga namnet på innergården var Köttorget  eller Oxtorget eftersom det var här handeln med djur och kött bedrevs från senmedeltid fram till omkring 1830.
  Kötthandeln förflyttades sedan till Stora torg. 

  Runt år 1200 togs området i anspråk av Ryska Kyrkan, rester av den kyrkan finns kvar längs med Ryska gränd och även där vår uteservering ligger idag.
  I fastigheten finns flera medeltida delvis bevarade byggnader och  stengrunder.
  Kryssvalvet och tunnelvalvet restaurangen är ca 1200-1300- tal.
  År 1697 var huset bebyggt med ett hus av sten och trä, ett stall och en lada. Dessa ägdes av borgmästare Johan  Colwijn som dog 1701. Efter detta har tullinspektör Carl Lundmark,
  Kyrkoherde Johan Schlau ochlanträntmästare M.F Ihre ägt fastigheten under 1700-1800-talet.
  Från 1939 har det varit bostadsrättsförening. 

  Interiören består av en helt medeltida bottenvåning. I det frilagda murverket på den övre stationen syns spår av ett nu helt försvunnet valv. På den lägre nivån ligger ett rum helt täckt av kryssvalv och öppet mot nästa rum som har ett långsträckt tunnelvalv(trägolv, bar och kök). I dessa sammanhängande rum finns flera, delvis igensatta medeltida nischer och öppningar.

   I den ena delen ligger ett kulturhistoriskt värdefullt stengolv med grå och rödflis.
  Detta golvmaterial var vanligt under 1500-tal.
  1977 genomgick fastigheten en omfattande renovering och ser sedan dess ut som idag.
  Mellan -77 och -83 huserade tempelorden i lokalen.

  1983 öppnade en man vid namn Franco Gallina italiensk restaurang med namnet Isola Bella.
  Sedan dess har det bedrivits restaurang verksamhet i huset.

  Tro det eller ej…    
  Som alla byggnader med lite självaktning har självklart Isola Bella sitt eget lilla spöke.
  Hon heter Amanda och bodde troligtvis i ett litet hus där baren är nu, någon gång under 1400-1500-talet.
  Enligt sägnen skulle Amanda sätta fyr i den öppna eldstaden som man kan se spår av vid barens gavel, men det uppstod ett baksug och tragedin var ett faktum. Amanda brann inne och har sedan dess spökat kvar i våra lokaler.
  Det finns många berättelser om vad hon gör men en återkommande är att hon släcker ljusen med en kall vind om de brinner för länge. Ibland stökar hon till i disken och flyttar runt på saker som hon inte tycker ligger på rätt plats. I övrigt är Amanda ett väldigt snällt spöke och gör inte allt för stort väsen av sig.
  Restaurangen är belägen i Visby innerstad på Södra Kyrkogatan 20 mellan Domkyrkan och Stora torget. Sommartid finns en stor uteservering helt vädersäkrad med markis, tak och rejäla infravärmare i trädgården.

  Pizzabeställningar, bordsbokningar och förfrågningar görs på telefon 0498-21 87 87. Förfrågningar kan även göras till reservation@isolabella.se (Obs bokning via mail måste bekräftas för att vara giltiga och skriv därför alltid telefonnummer där vi kan nå er!

  Varmt välkomna
  webisolabella31 1 533webisolabella31 1 533
  webisolabella31 1 533
  Sedan juni 2014 bedriver vi även en systerverksamhet till Ristorante Isola Bella,
  Isola Bella by the sea
  Restaurangen är belägen vid Snäck flundreviken med adress Snäckgärdsvägen 35.
  Här under sommarmånaderna  tillsammans med den fantastiska utsikten över havet serveras pizza, pasta och á la carté. 
  Är man trött på innerstads stimmet och vill avnjuta en middag i denna härliga miljö så rekommenderar vi detta varmt.

  Från 2017 har vi Trattoria Bella i Tofta, även detta en sommarrestaurang med samma koncept som på Isola Bella by the sea. 

  Tillskottet 2018 Hamnkrogen Herrvik i Östergarn, serveras mest fisk och skaldjur med rena smaker, det erbjuds även olika kötträtter och sallader mm

  Samtliga restauranger är stängda för säsongen
  • 20140614-174147-resized-1-1-191
  • 20140615 115703 resized 1 1 19
  • 20140615-115825-resized-1-1-19
  • Isola-bella-by-the-sea